Internationale prijs voor Nederlandse licentiemanagementspecialist B-lay (Press release Dutch)

03 dec '15 - Mark van Wolferen - share: LinkedIN Mail
internationale-prijs-voor-nederlandse-licentiemanagementspecialist-blay-press-release-dutch

Utrechts bedrijf helpt multinationals miljoenenclaims te voorkomen.

B-lay, de specialist op het gebied van licentiemanagement, heeft een ITAM Review Excellence Award in de wacht gesleept. De award is een internationale erkenning voor het Nederlandse bedrijf, dat organisaties wereldwijd miljoenenclaims helpt te voorkomen door ervoor te zorgen dat softwarelicenties correct en up-to-date zijn.

Voorkomen van financiële risico’s

Veel organisaties zijn niet op de hoogte van de contractuele details van hun softwarelicenties en de bijbehorende financiële risico’s. Veranderingen, zoals een nieuwe werkplek, bedrijfsovernames of een nieuw businessmodel, hebben vaak tot gevolg dat softwarelicenties niet meer up-to-date zijn. Hierdoor voldoen bedrijven niet aan de juridische overeenkomst met de softwareleverancier, wat kan leiden tot claims die op kunnen lopen tot honderden miljoenen. B-lay helpt organisaties wereldwijd door de financiële risico’s van de gebruikte software inzichtelijk te maken.

Mark van Wolferen, oprichter en managing director van B-lay: ‘Wij kwantificeren de risico’s en maken het feitelijk: welke software heb je gekocht, wat gebruik je en wat betekent dat? Op basis daarvan laten we onze klanten zien welke keuzes er gemaakt kunnen worden om financiële risico’s te vermijden. Natuurlijk zijn er veel technische tools en hulpmiddelen, maar wij leveren de kennis en expertise om de data goed te duiden. Dat is ontzettend belangrijk én secuur werk: één bijzin in een contract kan al het verschil maken en zorgen voor een claim van enkele miljoenen.’

 

 

Internationale erkenning

Nadat B-lay afgelopen maand al genomineerd was voor de FD Gazellen, de prijs voor snelst groeiende bedrijven van Nederland, ontvangt het Utrechtse bedrijf nu internationale erkenning in de vorm van een ITAM Review Excellence Award. ITAM Review, een internationale community van specialisten op het gebied van ITAM (IT Asset Management) riep B-lay uit tot Partner of the Year 2015. In totaal waren er ruim 100 genomineerden uit 19 landen voor de awards in vijf categorieën.

Van Wolferen: ‘Binnen het brede speelveld van IT of Software Asset Management is B-lay gespecialiseerd in één onderdeel, licentiemanagement. Hierbij is samenwerking met andere specialisten is essentieel. Het feit dat partners met wie we direct samenwerken ons hebben gekozen voor deze award maakt me daarom erg trots. Het is een geweldige waardering voor ons team van jonge, hoogopgeleide medewerkers, dat dagelijks bezig is de softwarelicenties van bedrijven over de hele wereld te checken. Het belang van licentiemanagement wordt vaak nog onderschat, maar de financiële gevolgen kunnen enorm zijn.’

Oracle Database and hardware infrastructure

The required number of licenses for Oracle’s Database programs are (almost) at all times related to the hardware infrastructure on which the software is installed. Incorrect interpretation or understanding of whether the software is deemed to be installed and how the installed software should be licensed in a certain specific hardware infrastructure is by far the number 1 license compliance issue. 

Oracle Database and hardware infrastructure

Download

Fill out this form to download our free whitepaper

Please make sure you've filled out the form correctly.

B-lay will use any of the data provided above in accordance with our privacy policy